De cava heeft een bleekgele kleur met lichte groenige tinten, is helder en sprankelend met fijne bubbels die een mooie kroon vormen. Het aroma is schoon en fruitig, met uitgesproken rijpingsnuances. De smaak is droog, zacht, complex en goed in balans. Ideaal als aperitief en bij zeevruchten, vis, vlees, wild en jonge kazen.
Over het wijnhuis
Perelada, een klein dorpje in de noordoostelijke hoek van Catalonië, ligt aan de voet van de Pyreneeën en in de nabijheid van de Middellandse Zee. Naast de prachtige natuur heeft het dorp ook het kasteel. Dit kasteel is waar het prachtige wijnhuis Perelada zich bevindt. In 1923 werd dit kasteel gekocht door Miguel Mateu. Zijn missie was om de passie die hier voorheen voor wijn was weer leven in te blazen. Vandaag de dag combineert Javier Suqué – kleinzoon van de oprichter- deze oude tradities met tal van nieuwe, moderne technieken.
Wijnhuis Castillo Perelada
Druif Xarel-Lo, Macabeo, Parellada
Land Spanje
Streek Perelada
Vinificatie Minimaal 15 maanden gerijpt op fles voor de dégorgement. Deze cava is gemaakt van biologische teelt. De wijn is gevinifieerd met gecontroleerde fermentatie van het eerste sap.