Noordman Wijnimport TK Penning Internationaal Zakendoen.

ERKENNING DOOR EIGEN ZAKELIJKE RELATIES

Noordman Wijnimport uit Leiden genomineerd voor de TK Penning, onderdeel uitmakend van de Sterkste Schakel, de regionale verkiezing voor ondernemingen die uitblinken op het gebied van service en klantgerichtheid. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het zakenmagazine Rijnstreek Business in samenwerking met Teekens Karstens Advocaten en Notarissen, Grant Thornton, ROC ID College,VNO/NCW Rijnland en tal van lokale ondernemersverenigingen.

Noordman Wijnimport: kwaliteitswijnen voor horeca en vakhandel.

Steeds meer mensen weten goede wijn te waarderen. En dat doet Frans Kleijs en Adrie Spies, eigenaren van Noordman Wijnimport, goed. “Wijn is een intrigerend product”, beamen de compagnons. “Er zijn ontzettend veel soorten en zelfs van het zelfde soort is geen wijn hetzelfde.” Noordman Wijnimport levert kwaliteitswijnen aan de horeca en vakhandel en verzorgt daarnaast in het pittoreske kasteel Oud Poelgeest wijnproeverijen en wijncursussen voor bedrijven en particulieren.

Het begon in 1934 met de gebroeders Jaap en Willem Noordman in Frankrijk. Willem had in Epernay in Frankrijk een wijngaard en vroeg of broer Jaap de champagne wilde verkopen in Nederland. “Jaap kende weer Arie van der Valk en dus leverden we aan hen”, vertelt Frans. “Iedere week reed hij langs de restaurants, telde de gaten in het flessenrek en vulde deze de volgende dag aan.”

Persoonlijke benadering.

Inmiddels 85 jaar verder staan Frans Kleijs en Adrie Spies aan het roer van het bedrijf. Aan de Flevoweg in Leiden heeft Noordman Wijnimport een groot magazijn van waaruit uit voorraad aan de diverse klanten wordt geleverd. “Als er nu een restaurant belt dat ze een tekort hebben, kunnen we het nog vandaag bij ze leveren”, vertelt Adrie. “Wijnzaken willen of kunnen vaak geen grote voorraden hebben en restaurants beschikken steeds minder vaak over een wijnkelder. Het is onze service dat wij – al is dat drie keer per week – de flessen komen brengen.”

Zorgvuldig te werk.

Over smaak valt misschien te twisten, maar over kwaliteit niet. Dat moet volgens Adrie en Frans gewoon goed zijn. Diverse keurmerken en certificaten, zoals het lidmaatschap van de KNVW onderstrepen dit. Bij de samenwerking met een nieuwe wijnhuis gaan de compagnons dan ook zorgvuldig te werk. “Je oriënteert je op het land, de streek en soorten wijnen die interessant kunnen zijn. Tijdens een wijnbeurs ga je proeven en als we denken dat het wat is, bestellen we proefflessen. Pas als het hele team het eens is, gaan we naar het wijnhuis toe”, legt Frans uit. Zelfs daarmee is het nog niet klaar. Frans en Adrie willen ook weten hoe het bedrijf werkt, of de kelder netjes is, of ze biologisch of op zijn minst verantwoord werken.

Verschillende windstreken.

De wijnen komen uit verschillende windstreken. Sommige wijnhuizen, zoals veelal in Frankrijk en Spanje, waarmee de importeurs werken, zijn klein en werken nog ambachtelijk. In Chili, Argentinië, maar ook Frankrijk hebben ze te maken met grote bedrijven die marketingplannen, verkoopstrategieën en prognoses vereisen voordat je überhaupt hun wijn mag verkopen. “Die wisselwerking maakt het leuk. Het product is zeer divers, ieder wijnhuis is anders en het proces van wijn maken en de passie die er bij komt kijken is fascinerend. En omdat wij als zelfstandige importeur alles zelf doen, maken we dit ook allemaal van dichtbij mee en dat maakt elke dag weer bijzonder”, beamen Adrie en Frans.

Noordman Wijnimport

Flevoweg 17
2318 BZ  Leiden
T 071 – 522 14 05
www.noordmanwijn.nl
E info@noordmanwijn.nl

Bron Rijnstreek Business.

Welkom bij
Noordman Wijnimport


Ben je 18 jaar of ouder?