Vanaf €40,- geen verzendkosten!

Weissburgunder 2019 Gutzwein Steitz - Rheinhessen

€12,31
Beschikbaarheid: Op voorraad
Model: art. 2930
Land: Duitsland

Dit wijnhuis bevindt zich in de kleine wijnbouwgemeente Stein-Bockenheim in het uiterste westen van Rheinhessen, direct aan de grens met de wijnstreken Nahe en Pfalz. Dit is waar het "Rheinhessische Hügelland" overgaat in het bosrijke "Berglandschap van de Noord-Palts", waarvan de uitlopers ook bekend staan ​​als "Rheinhessen-Zwitserland".

Klimatisch is de regio rond Stein-Bockenheim voorbestemd voor wijnbouw. Beschermd door de Donnersberg, de regio is één van de warmste, maar ook droogste gebieden in Duitsland - zware regenval is hier een uitzondering.

Het terroir van de wijngaarden wordt bepaald door het vulkanisch gesteente - meer bepaald porfier en andesiet. Beide rotsen bieden een opwindend potentieel voor extreem minerale en filigraanwijnen met een uniek karakter.

"Elk jaar wil ik mijn eigen persoonlijke interpretatie van landschap, klimaat en druivensoort in het glas krijgen", zegt Christian Steitz. Deze hoge standaard, gekoppeld aan veel passie - dat is de basis voor de topwijn van Rheinhessen.

De wijngaard van STEITZ zijn bijna 15 hectare, waarvan de wijngaarden rond het dorp Stein-Bockenheim zijn verdeeld. 75% van de Steitz-wijngaarden zijn witte wijn en 25% rood. In het geval van witte wijnen ligt de nadruk op de Bourgondische rassen Riesling en Silvaner. De rode wijnen worden gekenmerkt door Pinot Noir.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Bekijk ook... (1)