Vanaf €40,- geen verzendkosten!

Opstal The Barber Semillon 2018 Breedekloof

€29,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
Model: art. 8207

Over de wijn

Na spontane gisting (alcoholisch en malolactisch) en een minimalistische benadering in de wijnmakerij, werd deze wijn 10 maanden gerijpt in oude 225L Franse eik en vertoont hij een gereserveerde citrusfruit van citroen en limoen, veel abrikozenfruit en subtiel fynbos kruid op de neus. Een aantrekkelijke olieachtige textuur is mijn hoogtepunt van deze vintage van 2017 met een aanhoudende en elegant gestructureerde afwerking in de mond. Dit is een geweldige voedselwijn en zou goed blijven voor 5+ jaar.

Over het wijnhuis

Wijnmaker en eigenaar Attie Louw is de 7de generatie die wijnlandgoed Opstal bestierd. Een prachtig gelegen domein in Slanghoek Vallei, wat weer onderdeel is van het grotere gebied ‘Breede Kloof’. Een wijnvallei waar je (als wijnimporteur) de afgelopen decennia niet naar toe hoefde voor kwaliteitswijn. Maar tijden zijn verandert, ook bij Opstal heeft Attie gezien dat er geweldige kwaliteitsdruiven kunnen worden geoogst in Slanghoek Vallei. Als klap op de vuurpijl behoort de houtgerijpte Semillon van Opstal tot een van de beste van Zuid-Afrika. In de jaarlijkse wijngids van Platter, ontving de wijn 5 sterren en dat is toch goed voor de promotie van dit onderschatte wijnbedrijf.

Het verhaal over de kapper

Attie Louw groeide op op een schapenboerderij in de Karoo, net buiten Brandvlei. In de vroege jaren 1940 moest hij zich bij de strijdkrachten voegen tijdens de Tweede Wereldoorlog, op 19-jarige leeftijd. Toen hij terugkeerde vestigde hij zich in Worcester en opende hij een kapperszaak waar hij 7 jaar als kapper werkte. Hij trouwde vervolgens met Ansie, die Opstal erfde van haar vader, Carl Everson. Attie werd een zeer succesvolle boer en wijnmaker onder leiding van zijn schoonvader Carl Everson. Vandaag zijn we erg dankbaar dat hij zijn tondeuse en schaar heeft neergelegd om met druiven te werken en wijn te maken.

Druivenras:  100% Sémillon.

Land:  Zuid-afrika

Herkomstgebied: Breedekloof

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: