Blue Nun Riesling Eiswein 2010 (0.5L)

Beschikbaarheid: Op voorraad
Model: art,. 2945
Land: Duitsland

Eiswein is is een zoete geurige wijn die meestal als dessertwijn wordt gedronken. In tegenstelling tot de meeste witte wijnen kan Eiswein zeer lang bewaard worden. Na lagering ontwikkeld zich een bijzonder karakter. Hoewel zij ook heel goed jong gedronken kan worden. Dan zijn het de nog frisse aroma's die de boventoon voeren. De wijn wordt meestal geserveerd als zij een temperatuur heeft die tussen de 6° en 8° Celsius ligt.

De druiven voor deze wijn blijven lange tijd aan de wijnranken hangen en worden pas in de winterperiode geplukt, als ze door nachtvorst bevroren zijn. Als de nachtvorst niet vroeg genoeg optreedt, kunnen de druiven beschimmelen en kan er niet geoogst worden om er Eiswein van te maken.

De bevroren druiven bevatten veel suiker, smaak- en geurstoffen. Door tijdens de persing het bevroren water te verwijderen ontstaat er een zeer geconcentreerde maar ook zoete wijn. Het persen van druiven voor verdient altijd bijzondere aandacht. Bij Eiswein geld dat nog eens extra. Omdat de opbrengst uit de druiven volgens deze methode erg klein zal zijn, is men geneigd harder te persen voor meer opbrengst. Het risico is dat schillen en pitten hun bitterheid aan de wijn gaat afstaan. Daarnaast is door het hoge suikergehalte de gisting moeilijk opgang te brengen en deze duurt langer. De prijs is dan ook evenredig aan de risico’s die de wijnbouwer draagt om deze wijn te maken.

Deze BLUE NUN Riesling Eiswein is een volle, dikke zoete wijn met fruitige zuren en veel fijne smaaktonen met een lange nasmaak. Zeer geschikt als dessertwijn bij niet te zure desserts, maar ook goed bij fruit. Met voldoende zuren past de wijn goed bij vettige gerechten.

Meer info over dit wijnhuis klik hier

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: