Bosman Generartion 8 Chenin blanc 2017 Fairtrade

Beschikbaarheid: Op voorraad
Model: art.8003

Naam: De Bos Chenin blanc

Kleur: Wit

Druivenras: Chenin blanc

Land: Zuid-Afrika

Herkomst: Wellington

Biologisch: Fairtrade

Omschrijving: Bosman Family Vineyards is gelegen nabij Wellington in het wijngebied Paarl, ten noorden van Stellenbosch. Sinds 1798 worden er al door het toenmalige Lelienfontein Estate wijnen geproduceerd. Vanaf 1956 besloot de familie Bosman zich echter te richten op het enten en kweken van wijnranken en stokken. In 2007 heeft Bosman de totaal gerenoveerde wijnkelders en productiefaciliteiten weer in gebruik genomen om pure kwaliteit te produceren onder de naam Bosman Family Vineyards. Met de nieuwe wijnmaakster Corlea Fourie lijkt dit goed te lukken. Zo scoorden onlangs twee van Bosman’s wijnen (Optenhorst & Erfenis) een plek in de Top 100 South African Wines Challenge, mede beoordeeld door verschillende Masters of Wine, waaronder Tim Atkins. 

Alle ‘bush vines’ worden handmatig geoogst, waarna deze met behulp van moderne technieken gevinifieerd worden tot pure en elegante wijnen. Vanaf 2009 is Bosman Family Vineyards in het bezit van een Fairtrade certificaat. Bovendien zijn de vele medewerkers van Bosman mede-eigenaar van het estate doormiddel van een uniek aandelenprogramma genaamd Black Economic Empowerment.

Proefnotitie: Aroma's van citrusvruchten met perzik en ananas, mooie palet van smaken met een lange en heldere afdronk.

Drinken bij: Een goed aperitief maar ook geschikt voor salades, pasta’s en gegrilde vis of gevogelte.

Meer info over het wijnhuis

  

Wat betekent het Fairtrade keurmerk op wijn?

Het Fairtrade keurmerk (in Nederland beter bekend als Max Havelaar) is terug te vinden op wijn uit ontwikkelingslanden als Zuid-Afrika, Chili en Argentinië. 

Het keurmerk garandeert dat de arbeiders op de wijnplantages werken onder goede arbeidsomstandigheden, een ‘eerlijk’ loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bijvoorbeeld voor onderwijs en gezondheidszorg.

Zie ook  http://www.maxhavelaar.nl

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: