Vanaf €40,- geen verzendkosten!

Costello – Agostina Pieri

€10,04
Beschikbaarheid: Op voorraad
Model: art. 1667
Land: Italië

Over de wijn

Voor alledag maakt Francesco deze heerlijke Costello. Sangiovese met een klein beetje Cabernet. De druiven komen van de overkant van de rivier net buiten Montalcino. Daarom mag de wijn slechts het predikaat tafelwijn hebben en is het vermelden van het jaartal verboden. De wijn wordt handmatig geoogst, de druiven worden dan streng geselecteerd en gaan vervolgens naar de pers. 

Over het wijnhuis

Wijnhuis Agostina Pieri is vernoemt naar mama Agostina. De wijngaard heeft 11 hectare wijngaarden, hierdoor is Agostina Pieri een kleine producent. Toch, of misschien wel daarom, is het een van de beste wijngaarden uit de toscane. Het bedrijf ligt vlakbij Montalcino, het herkomstgebied van de beroemde wijn Brunello. Vroeger produceerde het alleen druiven, maar sinds Francesco Monaci begin jaren negentig het roer overnam van zijn Moeder is dat wel anders.

 

De vijf wijngaarden van Agostina Pieri liggen onder elkaar; de kleinste is 1 hectare, de grootste 2,8. Ze zijn allemaal op het zuiden gericht. Daardoor hebben de druivenstokken sangiovese die hier al heel lang staan – nooit last van onrijpheid. Na de handmatige oogst worden de druiven streng geselecteerd en gaan dan pas in de pers. De top druiven zijn voor de Brunello, maar Monaci besteedt minstens evenveel zorg aan zijn ‘gewone’ Rosso di Montalcino. Bovendien maakt hij van jongere sangiovese wijnstokken een mooie rode wijn met als herkomstnaam Costello Vino di Tavola.

 

Wijnhuis Agostina Pieri

Soort : 90% Sangiovese

Land Italië

Streek Toscana

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: