Vanaf €40,- geen verzendkosten!

Chardonnay 2019 Serre de Guéry IPG Pays d'Oc

€9,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Model: art. 354
Land: Frankrijk

De Wijn
Deze Chardonnay is een geweldig voorbeeld van wat een houtrijping kan toevoegen zonder dat het de prachtige fruitige tonen van een Chardonnay overneemt. De balans in deze wijn is geweldig. Een duidelijk Chardonnay, herkenbaar, mooie zuren en robuust doordat 42% procent van de druiven op eiken houten vaten heeft gerijpt. De overige 58% is gerijpt op stalen tanks. 

Het verhaal van de boer

Omdat de Chardonnay druif al erg vroeg het hele jaar groeit, vermijden we hem om te planten op parcelen die te koud zijn en waar een lentevorst fataal zou zijn. De Chardonnay wordt daarom op de hellingen of lateaus geplant, die hem meer kracht geeft in zijn stokken in zijn druiven; vandaar zijn naam: Force. Het is de kracht (La Force) - niet die van Luke (skywalker!)- die ons overtuigingskracht, levendinghuid en overzettelijkheid geeft. Dat alles, is waar onze Chardonnay voor staat!

 

Het Wijnhuis; Serre de Guery 

Dit familie domein van 23 ha ligt in het hart van de Minervois, op arme kalkhoudende kleibodems. De jonge René-Henry Guéry is wijnbouwer in hart en nieren. Naast de klassieke Minervois worden een aantal opmerkelijke Vin de pays gemaakt. De haast altijd aanwezige wind speelt hier een bepalende rol in het terroir. Deze komt ofwel van over zee (de Marin, vocht en koelte), of uit het Oosten (de Cers, droog en warm).  Ze halen hier het maximum uit de druiven door ondermeer een milieuvriendelijke wijnbouw en een nachtelijke pluk voor de witte druiven.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: