Vanaf €40,- geen verzendkosten!

Chablis A.C. 2020 Domaine Prieuré Saint-Côme

€20,36
Beschikbaarheid: Op voorraad
Model: art. 6010
Land: Frankrijk

Domaine Prieuré Saint-Côme is vernoemd naar het klooster van Saint-Côme, opgericht in 1133 door de Norbertine monniken die er lange tijd hun eigen wijn maakten. Topwijnmaker Jean-Marc Brocard verwierf het in verval geraakte Prieuré Saint-Côme in 1995 en heeft het klooster en de omliggende akker volledig gerestaureerd. De wijngaarden worden weer authentiek en met respect voor de natuur bewerkt en geleidelijk gereed gemaakt voor een volledig biodynamische werkwijze. De passie en toewijding proeft u terug in deze Chablis wijnen van wereldklasse.

De bodem: Het geheim en het succes van de wijnen van Prieuré Saint-Côme is deels geologisch van aard. De chardonnaydruif groeit hier op een bijzondere kalksteenbodem, een unieke laag van prehistorische oesterschelpen ook wel kimmeridge genoemd. Welke invloed dat heeft op de smaak laat zich moeilijk in woorden vangen, want een Chablis is een veelzijdige wijn. Chablis AC is elegant, verfijnd met een mooie hint van fruit, jong heeft hij een zweem van groen. Chablis Premier Cru smaakt gewichtig en sterk. Verrassend veel fruit accenten en body, met behoudt van klassieke mineraliteit.

Deze wijn combineert citrus fruit en minerale tonen met grote elegantie en verfijning. Een waar genot om de Chablis te drinken als aperitief of heel klassiek met oesters.

LAAT MAAR CÔME

DE GROTE HAMERSMAPrieuré Saint-Côme, Chablis (biologisch-dynamisch)

Anno 1133 en van oorsprong wit dat de aardse vertegenwoordigers van ons eigen Opperwezen diende te behagen.

Dit is wijn die door Norbertine monniken in het klooster van Saint-Côme werd gemaakt. Maar er kwam wat sleet op de kerk en geloven en de boel raakte verwaarloosd. In 1995 kon wijnmaker Jean-Marc Brocard de boedel en de bijbehorende percelen opkopen, het domein ging op de schop en zo ook de bedrijfsvoering.

Misschien wel het belangrijkste: Brocard koos voor puur natuur en is inmiddels zover dat zijn wijngaarden als biologisch-dynamisch mogen worden bestempeld. En de liefhebber van pure Chablis profiteert daar van mee. Diepgaand beschaafd, mild kalkig, venkelvermoeden, anijs-aandacht, discreet wit fruit en zo te proeven een heel licht romigheidje.

Als de oesters wat licht-melkig worden en we toch nog geen afscheid van ze willen nemen, laat maar Côme.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: